Reciclar surt a compte

Any rere any les taxes que paguem per les escombraries augmenten. La gestió dels residus i deixalles municipals cada cop són més cares i ens costen més diners.

En aquest gràfic podeu veure el cost i els beneficis que aporta la gestió de cada tipus de residus.
El preu total estimat per aquest any 2020 pel tractament de residus al nostre poble s´estima en 72.335,00 Euros. Hi ha un tipus de residus que ens generen despeses i altres que ens generen ingressos.

El rebuig, tot allò que deixem als contenidors grisos, tindrà un cost estimat de 78.368,12 Euros en canvi, si dipositem de forma correcta el vidre, el plàstic i el paper/cartó als respectius contenidors verds, grocs i blaus ens suposen uns ingressos de 19.934,29 euros.

Les restes orgàniques que dipositem al contenidor marró suposen un cost de 8.018,57 euros però en funció de les restes orgàniques tractades s´estima que rebrem 4.776,98  euros.

Els residus que deixem de forma correcta a la deixelleria també ens generen uns beneficis de 3.226,00 Euros .

Queda molt clar doncs que una mala gestió del reciclatge i del mal ús que en fem dels diferents contenidors suposa un notable increment del preu que paguem anualment.

Un bon ús dels contenidors permetria baixar la quantitat de rebuig i rebaixar notablement el cost del tractament de les escombraries municipals.

Reciclar surt a compte.


Entrades populars d'aquest blog